Preventie

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. U kent vast het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor uw gebit. Het is belangrijk om op de juiste manier te poetsen, flossen, stokeren of ragen en om regelmatige uw gebit te laten controleren. Op www.allesoverhetgebit.nl vindt u veel praktische informatie over hoe u uw gebit mooi en gezond kunt houden.

 

Poetsen doe je zo:

Steeds meer mensen gebruiken een elektrische tandenborstel, maar gebruiken ze hem ook op de goede manier? Tandartsen krijgen er regelmatig vragen over van patiënten. Om hen te helpen die te beantwoorden lanceert de KNMT nu het ‘poetsrondje’, een handig hulpmiddel bij het elektrisch poetsen.

Te veel druk uitoefenen of te veel bewegingen maken; het is best even wennen, zo’n elektrische tandenborstel. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het de meest effectieve manier om zelf het gebit te reinigen. Wij als mondzorgverleners kunnen u hierbij helpen, zie het instructiefilmpje of vraag aan uw behandelaar voor een poetsinstructie.